400 år av krögeri

Vår matkultur

Ekolsund har sen flera hundra år vart platsen för mat och krögeri, likaså är traditionen att nyttja det lokala sen mannaminne.
Därför jobbar köket med mycket vilt och lokalproducerade råvaror. Sendan 2017 har vi dessutom kött på rot i den restaurerade djurgården med anor från 1600-talets början om inte även långt före det.

I den tidigare chafförsbostaden finner du slottscaféet och vår butik. Öppettider finner du längst ner på denna sida. Det går inte att boka bord men vi har platser både inne och utomhus. Läs mera om Slottscafét och butiken här.

Wärdshuset har genom tiderna varit platsen för måltider och dryck, förr utmed rikselvan, sedan utmed E18 och numera utmed väg 263. Wärdshuset stor klart 1772 på direkt order av Gustav III, modernt för den tiden: confidence matsalar, brunn med vatten inomhus m.m. 

Idag serveras mat i de fyra ljusa matsalarna på entréplan samt utomhus längs med den gamla rikselvan söder om Wärdshuset, på övervåningen finns en sal, Tornersalen, för större sällskap och nere i källarvalet finns Gustavs brunn och likaså en bar.

Uppe på slottet finner vi de stora salongerna i vacker 1700-talsmiljö och där är Riddarsalen en given plats för fest. I den fantastiska Riddarsalen kan vi erbjuda festmåltider för upp till 200 personer.

Viltkorv från Mälarschark serverad på Wärdshuset
Viltfärsbiffar på Wärdshuset
Dryck i iskyl
Mackmyra
Något att dricka

Dryck

På Ekolsunds Slott upplever du en värld av smaker genom vårt utbud av drycker, från klassiska viner till lokala ölsorter. Varje dryck är noga utvald för att komplettera slottets historiska atmosfär och gastronomiska erbjudanden. För en djupare förståelse och uppskattning av dessa drycker, varför inte delta i en av våra dryckesprovningar? Det är en perfekt möjlighet att utforska olika smaker och hitta nya favoriter, allt medan du njuter av slottets vackra omgivningar.